Benodigdheden

115 gram roomboter

75 gram agave siroop

60 gram Schär Kuchen und Kekse

80 gram witte rijstmeel (allergento)

2 snufjes zout

150 gram suiker

140 gram glutenvrije fijne volkoren havermout

35 gram gekookt heet water

1 theelepel bakingsoda

80 gram hele havervlokken

Extra nodig

Voor de ganache (kies je smaak uit) 150 gram melkchocolade

100 gram pure chocolade

100 gram ongeklopte slagroom

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.

    Maak de ganache klaar door de room op te warmen. Niet laten koken, maar wanneer het goed heet is uitzetten!! Doe de chocolade erbij en roer met een garde tot alles gesmolten is. Laat afkoelen in de koelkast zodat het stolt. Dit wordt je vulling.
    Vind je ganache teveel werk, wat eigenlijk niet zo is 🙂 dan mag je ook gesmolten chocolade gebruiken die iets afgekoeld is en niet meer uitloopt
     
  2. Doe de agavesiroop samen met de boter in een steelpannetje en laat op zacht vuur smelten
  3. Meng ondertussen de meelsoorten, suiker, havermout en zout met een pollepel tot het goed gemengd is
  4. Wanneer de agave en boter gesmolten is, kook je wat water en meng je 35 gram gekookt water met 1 theelepel bakingsoda. Dit giet je bij de agave/botermengsel. Roer goed door en giet het mengsel bij je meelmengsel en kneed tot een deegje.
  5. Voeg de havervlokken toe, vervang deze eventueel als je dat lekker vind met kokosrasp of fijne havermout en kneed tot een deegbal
  6. Vorm 60 balletjes ter grote van een knikker en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier, laat een aantal cm tussenruimte, want ze lopen uit
  7. Druk de balletjes iets aan met de achterkant van een lepel en bak ze goudbruin in 12 minuten. Laat de koekjes afkoelen
  8. Doe een theelepel ganache op 1 koekje en druk daar een andere op
  9. Bewaar de koekjes in een vershoud doos. Volgende dag zijn de koekjes wel wat zachter door de vochtigheid van de ganache. Maar ze smaken daar niet minder om

Stuur een vraag of reactie over dit recept aan mij

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten